°•○●Min långa resa ●○•°

Namnet är Sofi och detta är min viktresa. Gjorde en gatric bypass den 20/4 2015 Följ mig i mitt dagliga liv :)

Mat igen

Publicerad 2014-11-28 19:20:20 i Allmänt,

Hej igen, typ 30 sekunder sen förra inlägget-
Tänkte berätta lite annat än 3 bra saker.
 
Jag har börjat äta mat igen.
Anledningen är att jag vill gå ner i vikt när jag äter slankas produkter och må bra samtidigt vilket  jag alltid tidigare gjort. Men nu har jag fått ytterligare en dunder kur med kortison och det gör att jag knappt går ner i vikt alls plus att det är mycket svårare och jobbigare mentalt att hålla på med slanka maxi och ha mina lungor som dom är just nu.
Så jag har valt att börja äta mat igen och spara mina påsar med shakes tills efter nyår då ska jag ta mig fan va bra i lungorna igen!
 För det känns lite som att jag slänger pengarna i sjön genom att äta dom utan att få önskat reslutat, däremot tar jag en shake till frukost för att undvika alla förbaskade mackor jag äter annars.
Sen gäller det att hålla min plan som är att hålla nere på kohydraterna och i låta bli snabbakolhydrater. Att äta nyttigare och undvika sötsaker och all mjölk.
Jag har senaste tiden när jag inte gått på dieten druckit kolasala mängder mjölk. Jag som är lite laktosintolerant har liksom inte fått ihop det, hur jag kan vilja dricka så mycket mjöl och få ont i magen på kuppen.
 
Då sa min kompis nått som jag tror va orsaken. Jag har ju ätit så mycket kortison sen i sommras, och har vid nått tillfälle fått kalktabletter utskrivet av läkaren. Men jag har inte tagit dom ( väldigt dumt av mig). Men min kompis påminnde mig om varför jag fick dom utskrivna, vilket jag hade glömt bort totalt. Äter man sånna mängder kortison som jag gör så får man kalkbrist och därför måste jag ta tillskott. Så nu har jag börjat med kalsipos-d igen så vi får se om de hjälper mot mitt mjölkbehov. För min sambo Mathias tycker det är jobbigt att släpa hem 3 st 1,5liters mjölkpaket varannan dag, ja så mycket mjölk kan jag dricka. Jag dricker inte för att jag är törtstig eller för att jag tycker det är super gott, med tanke på att jag får så ont i magen så är det ju lite självdestruktivt att dricka så mycket mjölk. Men det är precis som att min kropp kräver det.
Ska ge kalktabletterna ett försök och om inte de hjälper mot mjökbehovet så kommer jag verkligen fortsätta äta dom med tanke på benskörhet, och min benägenhet att vara klantigt och sen att halka i vinter. Vill ju inte ha några brutna ben och grejer, det räcker med alla mystiska blåmärken jag får varje dag.
 
Det där med att äta kortison har väldigt många nackdelar, några av dom som jag har är då kalkbrist, känsliga kapillärer vilket gör att jag får blåmärken jätte lätt samt att blodkärlen drar ihop sig så det är svårt att ta blodprover.

Att lätt få blåmärken och kallas för Sofi Klant Lundgren är ingen bra kombination, hehe.
Dörrhandtag är min specialitet, lyckas alltid gå in i dom och blåmärkena hamnar alltid strax under min armbåge, sen får jag atlltid massa blåmärken på mina smalben och dom har jag ingen aning om vart dom kommer ifrån.

Haha kom precis på en rolig sak som jag måste säga, det kanske inte låter så kul men endå :) ;)
När jag var på disneyland sista dagen i sommras så slog jag i smalbenet i en karusell tänkte inte mer på det då, sen två dagar senare när jag kom hem och duschade så halkade jag i badkaret ( sofi klant lundgren) och slog i andra benet. Dagen efter visade det sig att jag hade ett blåmärke på vadera smalben som täckte hela benet!
Sen blev jag jätte sjuk den natten och fick åka till akuten, sjuksköterskerna bara skrattade när dom såg mina ben. Kan tala om att det blev inget kortbent på mig på en vecka typ. SOm tur va så gjorde blåmärkena inte ont och inte när jag slog mig heller, så den kraftiga reaktionen berodde på mina kapillärkärl, alltså de allra ytligaste kärlen.
Så så kan det gå när man är så klantig som jag är :)
 
Oj hellskotta vilket långt inlägg. det var inte meningen men har du läst så här långt så vill jag säga tack så mycket för att du orkade läsa de :
 
Ha de gött nu folk och njut av denna fredagskvällen!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela