°•○●Min långa resa ●○•°

Namnet är Sofi och detta är min viktresa. Gjorde en gatric bypass den 20/4 2015 Följ mig i mitt dagliga liv :)

Anledning till upphållet = Akut operation :(

Publicerad 2016-02-12 19:29:23 i Allmänt,

Hej allihopa!
 
Nu var det jätte länge sedan jag bloggade och för det ber jag så mycket om ursäkt men det har sin anledning.
 
För två veckor sen, den 26/1 fick jag åka till sjukhuset. Det hela började på måndagen med att jag tog en smärtlindrade medicin jag inte tålde och fick kramper i magen.
Dagen efter så mådde jag jätte jätte illa, kändes ungefär som att om jag rör mig minsta lilla, typ vickar på tårna, så kommer jag att spy.
Fick inte i mig något alls och på eftermiddagen ringde jag till Aleris där jag gjorde min gbp och dom tyckte att jag skulle åka in till akuten och vätska upp mig. Sagt och gjort.
Väl på akuten fick jag bli fastande, inte ens dricka vatten :(
FIck dropp och sen började utredningarna.
Det hela slutade med en konstraströntgen som inte visade något, fick både dricka kontrast samt intravenöst. Röntgen såg bra ut sa läkarna och på lördagen fick jag äntligen börja med flytande :) naturell fil har aldrig smakat så gott som då :) Tanken var att jag skulle opereras på lördagen för att se om dom hittade nått fel. Men jag sa att eftersom att röntgen inte visar nått och jag inte har ont i magen eller mår illa så skulle jag få testa att äta och det tyckte läkarna med. Allt gick bra.
Fick åka hem på måndagen.
 
Hann vara hemma till torsdagen. Efter mitt mål mat vid kl.14 fick jag super ont i magen, visste inte vart jag skulle ta vägen. Men tog mig till akuten. Där blev det total fasta igen och jag fick ligga på akutsvårdsavdelningen över natten. Innan jag lades in fick jag träffa en läkare som då förklarade att röntgen dom gjorde föregående vecka visade kraftiga påfrestningar på tarmen straxs under kopplingen dom gjort i magen. DOM LJÖG ALLTSÅ för mig veckan innan!
Detta var nog den värsta natten i mitt liv. Hade så satans ont så att jag bara skrev rakt ut.
VId kl.9 på fredag kom läkaren och sa att jag var tvungen att genomgå en operartion inom 6 timmar då mitt tillstånd tyder på tarmvred.
Sagt och gjort, mitt tillsstånd blev sämre och inom en och en halv timme låg jag på operationsbordet.

Sen dagen efter operationen fick jag börja äta flytande igen, skönt tänkte jag, jag slipper fasta :)
Fick åka hem på måndagen.
 
Skulle äta flytande i en vecka, alltså fram tills idag. Det har varit otroligt kämpigt och tårarna har runnit några gånger. Att leva på yogurt och vatten och lite buljong är inte mycket att hänga i julgran. Fick börja med pure/mosad mat.
Började lite försiktigt med en liiiten bit omelett idag. Eter 15 min alltså halva min måltid så fick jag ont i magen, huggande skarp smärta. Ringde till jourhavande kirurg på aleris och han sa att jag ska hålla mig till flytande en vecka till. Kändes som om min värld rasade samman om jag ska va ärlig.
Och om jag har ont vid nästa intag av pure/mosad mat så får dom operera mig igen :(
Totalt lyft och bär förbud har jag också nu igen...... Fick be grannen gå ut med soporna åt mig, tack och lov är hon så snäll så om hon hjälpte mig!
JAG VILL INTE GÅ PÅ FLYTANDE! JAG VILL HA MAT! Vet att många kanske tycker jag klagar och är ynklig men det skiter jag i för det är så jag känner och detta är min blogg ;)
 
Ja där har ni anledningen till varför jag inte bloggat, har alltså varit på sjukhuset större delen av tiden.
Nu ska jag ta och begrava huvudet under täcket tänkte jag.
 
Ha de gött!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela